phonenumber
My work

Portfolio /
Family Garden

  • Chapel-Allerton-Before
  • Garden-Design-Chapel-Allerton-01
  • Garden-Design-Chapel-Allerton-02
  • Garden-Design-Chapel-Allerton-04
  • Garden-Design-Chapel-Allerton-05
  • Garden-Design-Chapel-Allerton-06
  • Garden-Design-Chapel-Allerton-03

David, Caroline and family had lived in their house for a few years when they decided to renovate the overgrown garden. They had installed a play area with swings and slide when they moved in and still needed somewhere to entertain friends. They also wanted somewhere beautiful to sit still and stare.

The slope across the long narrow garden was a design challenge. Elegantly curving stone walls at seat height help to manage the slope and separate play and entertaining areas from the lawn, giving a feeling of intimacy and enclosure. A new set of steps leading from the deck connect the house and garden. Rowan trees for autumn colour and apple trees for fruit make a dynamic upper storey to the garden, and cheerful bulbs and flowering herbaceous plants bring the garden to life throughout the seasons.

Click the main image to view the slideshow.
Click on the left or right side of the slideshow to navigate.


(Next / Previous)